• Hem
  • Produkter
  • Större återförsäljare. Art Nr.
  • Frågor och svar
  • Recept
  • Om oss
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Produkter
  • Tilläggstjänster
  • Offertförfrågan
  • Större återförsäljare. Art Nr.
  • Axfood
  • Martin & Servera
  • Svensk Cater
  • Om oss
  • Ansvariga medarbetare
  • Miljö
  • Historia

Charkfood

Kötthantverk i generationer

  • Om oss
    • Ansvariga medarbetare
    • Miljö
    • Historia
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Hem
  • Produkter
    • Tilläggstjänster
    • Offertförfrågan
  • Större återförsäljare. Art Nr.
    • Axfood
    • Martin & Servera
    • Svensk Cater
  • Frågor och svar
  • Recept

Frågor och svar

Fråga:

Kan jag som privatperson handla hos er?

Svar:

I dagsläget säljer vi bara våra produkter till återförsäljare. Som privatperson får du helt enkelt ta del av våra produkter via någon av våra fantastiska kunder.

Fråga:

Vad är pastrami?

Svar:

Pastrami är kött som saltats, kryddas och röks lätt. I vår kryddblandning ingår till exempel vitlök, svartpeppar, mejram och basilika. Enligt den ursprungliga rumänska traditionen användes lammkött eller gås. Trots att pastrami i svenska affärer oftast är griskött, så har detta aldrig använts som “officiell” pastrami. Rätten är judisk i härkomst, och fläskkött är inte kosher. I USA är görs nötköttspastrami vanligtvis av bringa. Det finns även pastrami av kalkon och kotlett i Chark Foods sortiment.

Fråga:

Kan Jag frysa in kött från er, för senare bruk?

Svar:

Det går utmärkt! Tänk dock på att tina upp köttet, i kylskåp innan servering. På så vis tinar du upp köttet långsamt och bevarar så mycket textur och smak som möjligt.

Fråga:

Jag ska göra en buffé med rostbiff, kalkonbröst och pastrami. Hur mycket ungefär går det åt per person? Hur skall Jag räkna?

Svar:

Det beror lite på vem du ska servera. Enligt vår erfarenhet äter till exempel ungdomar mycket mer än äldre och barn. Men mellan tummen och pekfingret brukar ungefär 100 g per person räcka och bli över.

Fråga:

Hur många skivor är det i era förpackningar?

Svar:

Eftersom köttbitar sällan ser exakt likadana ut är det svårt at ge en exakt siffra. Men räkna på c:a 4–5 skivor per centimeter.

Fråga:

Hur länge håller ett öppnat paket av er grillade rostbiff?

Svar:

Vår rostbiff grillas till medium/medium rare och klarar därför 2–3 dagar i ett kallt kylskåp. Självklart kan du frysa in den och då gärna i flera små förpackningar så du kan tina upp så mycket du behöver åt gången. Och tänk på att alltid tina upp den långsamt i kylskåp.

kontakta-oss

Adress

Svarvarvägen 6A

142 50 Skogås

Öppettider:
Mån – tors: 06.30 – 16.00.
Fre : 06.30 – 12.00.

Kontakt

08-600 40 30
Fax: 08 - 600 40 94
per@charkfood.se

Copyright © 2025 · iGoMoon Website · Log in